Savjeti - Dijagnostika 2000

Naši liječnici pišu za Vas

Akcije i novosti

6. veljače 2023.
Dijagnostika 2000 - Magnet

Uloga MR mozga i angiografije kod moždanih udara

Magnetskom rezonancom se akutni moždani udar može detektirati odmah nakon njegovog nastanka, te definirati njegova rasprostranjenost i lokalizacija. Brzim djelovanjem sprječavamo teške posljedice i omogućavamo pravovremenu primjenu adekvatne terapije.
17. rujna 2022.
Dijagnostika 2000, MR - Magnetska rezonancija

Uloga MR-a u dijagnostici Alzheimerove bolesti

Nepovratna i progresivna, Alzheimerova bolest polako uništava pamćenje i sposobnost razmišljanja te, na kraju, sposobnost obavljanja najjednostavnijih svakodnevnih životnih zadataka. Dijagnoza Alzheimerove bolesti kompleksan je proces koji se provodi identificiranjem određenih simptoma i isključivanjem drugih potencijalnih stanja.
1. rujna 2022.
Dijagnostika 2000 - Magnet

Magnetska rezonanca cijele kralježnice

Zdravlje kralježnice jedna je od onih stvari koje mi ljudi obično ne primjećujemo i ne uzimamo za ozbiljno sve dok se ono ne naruši ili nestane. A kad se to dogodi, itekako pate sve sfere našeg života ili je barem njegova kvaliteta drastično smanjena.
16. srpnja 2022.
MR Artrografija

MR artrografija – dijagnostička metoda magnetske rezonancije za dijagnosticiranje stanja zglobova i neobjašnjive boli

U situacijama kada MR pregled ili neka druga metoda ne može dovoljno jasno i kvalitetno ustanoviti što se točno događa u našem ramenu, koljenu ili nekom drugom zglobu, liječnici najčešće kao idući korak u dijagnostici izabiru MR Artrografiju.
30. lipnja 2022.
Dijagnostika 2000 - MR pregled cijelog tijela

MR cijelog tijela – sistematski pregled

Prevencija je pola zdravlja - preuzmite kontrolu, preduhitrite neželjena stanja i steknite detaljan uvid u zdravlje Vašeg tijela! Možda ste i sami pomislili: trebam li i ja MR pregled cijelog tijela? Što točno uključuje i zašto bi ga valjalo razmotriti? Gdje ga mogu obaviti i kakve su pripreme? I ono što se svi pitamo – hoće li pretraga biti bolna te je li sigurna i pouzdana? U nastavku donosimo odgovore na ova i druga pitanja.
23. svibnja 2022.
Magnetska rezonanca koljena

Bezbolna i brza pretraga – MR koljena

Magnetska rezonanca (MR jedna je od najučinkovitijih dijagnostičkih metoda koja je zbog niza benefita, a posebno zbog svoje neinvanzivnosti, jednako popularna unutar struke, kao i među pacijentima. Zbog visoke razine točnosti prilikom detekcije promjena unutar zglobova te zbog svoje visoke osjetljivosti, MR je ujedno i najčešće korištena metoda kod dijagnostike muskuloskeletnog odnosno mišićno-koštanog sustava.
24. travnja 2022.
Magnetska rezonancija mozga

Magnetska rezonancija kralježnice

Zašto je magnetska rezonancija jedan od najboljih izbora dijagnostike bolesti i degenerativnih promjena? Zato što za razliku od rendgenskog snimanja, ultrazvučne dijagnostike i kompjutorizirane tomografije daje bolji uvid u pojedine dijelove tijela i promjene uvjetovane različitim bolestima.
16. ožujka 2022.
Dijagnostika 2000 - Magnetska rezonancija

Magnetska rezonancija mozga prepoznaje multiplu sklerozu na vrijeme

Multipla skleroza, nekada nazivana kao „kraljica neurologije“ zbog najrazličitijih simptoma koje variraju od osobe do osobe, bolest je koju je teško dijagnosticirati. Ne zna se koji joj je okidač, no sumnja se na virusnu infekciju ili na obiteljsku sklonost.
4. rujna 2020.

Obavijest o novom ulazu u Dijagnostiku 2000

S obzirom na to da je glavni ulaz Doma zdravlja zatvoren zbog trenutne epidemiološke situacije, novi (trenutni) ulaz u Dijagnostiku  2000 je kraj Doma zdravlja u Ulici Matka Laginje.