Usluge - Dijagnostika 2000 - Poliklinika za radiologiju i neurologiju

Usluge Dijagnostike 2000

????01/4640902 | 01/4556282 | 099/4640902
???? info@dijagnostika2000.hr
Dogovorite pregled

Magnetska Rezonanca 3T


MAGNETOM Lumina transformira MRI iskustvo i olakšava pacijentima pregled.

Redefinirano MRI iskustvo s Innovisionom

Innovision je dizajniran da redefinira iskustvo pacijenta, koristeći revolucionarno informacijsko-zabavno rješenje u kućištu Pacijenatima je olaškano iskustvo u pogledu impresivnog video i audio iskustva na način da čim legnu na stol, pacijenti ostaju opušteni tijekom skeniranja.

PREDNOSTI

 • Poboljšajte iskustvo pacijenta s prilagodljivim videosadržajem
 • Smanjite klaustrofobiju s video zaslonom koji stvara praktički veći provrt
 • Obavještavajte pacijenta prikazom tijeka skeniranja
 • Izuzetna kvaliteta zvuka za glasovne naredbe i zabavu
 • Učinkovito smanjenje buke s jedinstvenim jastukom od memorijske pjene

Tim 4G ultra-lake zavojnice visoke gustoće dizajnirani su za udobnost pacijenata

Na temelju naše dokazane Tim 4G tehnologije MAGNETOM Lumina nudi široku ponudu ultra-lakih zavojnica i zavojnica visoke gustoće koje snažno podržavaju udobnost pacijenta. Nove zavojnice koje se prilagođavaju anatomiji za veću fleksibilnost za prihvat većih pacijenata.

Poboljšanja

 • Novi oblik za ramena 16 i novi oblik Tx/Rx 18 za koljena isporučuje veću fleksibilnost prilagodbe za veće pacijente kroz svoj antropomorfni dizajn
 • Poboljšanje rezultata snimanja uz BioMatrix Head/Neck 20 koji se može nagnuti
 • Novi UltraFlex 18 Large i UltraFlex 18 Small kombiniraju ultra-visoku gustoću elemenata zavojnice
  s velikom fleksibilnošću za višenamjensko snimanje u usporedbi sa standardnim 4-kanalnim savitljivim zavojnicama,
  razlučivost se može povećati i akvizicija ubrzati.
Dogovorite pregled

Magnetska Rezonanca 1.5T


Magnetska rezonanca (MR) je neinvazivna radiološka metoda slikovnog prikaza presjeka tijela ili organa te se pri MR pregledu ne koristi ionizirajuće zračenje. Za nastanak slike kod MR-a koristi se snažno magnetsko polje u koje se smješta pacijent, radiofrekventni valovi koji daju energiju, te računala pomoću kojih dobivamo sliku struktura u unutrašnjosti tijela. MR pregled omogućuje detaljni uvid u pojedine dijelove ljudskog tijela, sve organe, meka tkiva, kosti i zglobova, odnosno svih struktura u unutrašnjosti tijela za razliku od drugih dijagnostičkih metoda.

MR pregled koristi se za snimanje mozga, vrata, kralješnice, abdomena, zdjelice te koštano-zglobnog sustava.

MR angiografija (MRA) koristi se za dobivanje detaljne slike krvnih žila različitih dijelova tijela.

Cilj MR pregleda je dobiti detaljnu sliku segmenta tijela, a cilj MRA pregleda detaljnu sliku krvnih žila kako bi se dijagnosticirale promjene nastale različitim bolestima.

Dijagnostika 2000 opremljena je uređajem MAGNETOM AVANTO, A Tim System tvrtke Siemens, jačine magnetskog polja 1.5 Tesla.

Dogovorite pregled

UZV


UZV je radiološka metoda oslikavanja koja za dobivanje slike unutrašnjih struktura koristi ultrazvučne valove visoke frekvencije. Cilj UZV je otkrivanje patoloških promjena u izgledu organa i tkiva kao što su uvećanje organa te tumorske i ostale žarišne promjene na organima.

Pri UZV pregledu nema ionizirajućeg zračenja, a snimanje se odvija u stvarnom vremenu. UZV pregledom mogu se prikazati organi abdomena i zdjelice: jetra, gušterača, slezena, bubrezi i mokraćni mjehur, maternica kod žena, prostata kod muškaraca. Također se prikazuju krvne žile vrata i ekstremiteta te koštano zglobni sustav. Uređaj za UZV sastoji se od konzole s računalom, monitorom i sondama kojim liječnik prelazi po površini pacijentovog tijela. UZV slike vidljive su na zaslonu uređaja, monitoru.

Dogovorite pregled

MR Artrografija


MR Artrografija je radiološka dijagnostička metoda sa slojevnim prikazom zglobova uz primjenu  kontrastnog sredstva. Razlika između klasičnog MR snimanja i MR artrografije jest u tome što je ponekad potrebno dodatno povećati osjetljivost MR snimanja u prikazu unutar zglobnih oštećenja te se u tim slučajevima ubrizgava kontrastno sredstvo u zglob prije snimanja MR-om. Ubrizgavanje kontrastnog sredstva u područje zgloba radi se iglom uz upotrebu anestetika, pod kontrolom UZV-a.

Dogovorite pregled

MR cijelog tijela – preventivni pregled magnetskom rezonancom


Magnetska rezonanca cijelog tijela omogućava orijentacijski prikaz mozga, cijele kralješnice (vratne, prsne i slabinske kralješnice), trbuha (jetre, slezene, gušterače, bubrega i žučnog mjehura) i zdjelice (mokraćnog mjehura, maternice kod žena i prostate kod muškaraca). Tijekom ovog pregleda ne primjenjuje se kontrastno sredstvo. MR cijelog tijela preporučuje se kao preventivni pregled. U slučaju pronalaženja patoloških promjena pacijentu će se preporučiti dodatna obrada ciljanog organa/segmenta.

Dogovorite pregled

Kako se pripremiti za pregled?


Trebam li doći na pregled natašte?
Ako ne, što piti ili jesti prije pregleda? Smijem li uzeti svoje redovite lijekove? Ukoliko je u pitanju MR pregled mozga, kralježnice, muskuloskeletnog sustava, artrografije ili vam to liječnik nije izričito naznačio, ne morate doći gladni ni žedni na pregled, a svoje redovite lijekove svakako popijte.

 

Trebam li skinuti naušnice i sat prije pregleda?
Da, nakit, satove, mobilne zubne proteze, piercinge ćete svakako morati skinuti prije pregleda, budući da mogu remetiti snimanje. Skinut ćete svoju odjeću i obuću te dobiti naš ogrtač u kojem ćete na snimanje.

 

Što ako imam premosnicu i umjetni kuk?
Pacijenti koji imaju ugrađene metalne implantate poput vijaka, pločica ili umjetnih zglobova moraju donijeti medicinsku dokumentaciju o pogodnosti pregleda ugrađenog metala u magnetskom polju. No, pacijenti s ugrađenim elektrostimulatorima srca, neurostimulatora ili umjetnim pužnicama ne smiju na pregled MR-om, jer bi u suprotnom bili oštećeni.

 

Postoji li ipak posebna priprema za MR pregled abdomena, zdjelice, urografije?
Da, u ova tri slučaja preporučljivo je četiri sata prije pregleda ne jesti i ne piti, dok se uobičajena terapija lijekova uzima normalno. Naravno, ne zaboravite ponijeti laboratorijske nalaze uree i kreatinina.

 

Što je s MR pregledom dojki?
Ono se radi od šestog do 13 dana ciklusa. Smijete jesti i piti prije pregleda, kao i popiti svoju terapiju lijekova.

 

Što vas čeka na pregledu?
Pregled magnetskom rezonancijom odvija se na pomičnom stolu koji vas uvlači u tunel. Potrebno je biti potpuno mirnog tijela tijekom snimanja te se stoga koriste jastuci i trake kako bi vam olakšali mirno ležanje. Također, dosta je bučno, pa ćete dobiti slušalice ili čepiće za uši.

Snimanje može trajati od 15-90 minuta, ovisi o regiji koja se snima. Liječnici i medicinsko osoblje izlaze iz prostorije gdje se nalazi magnetska rezonancija, ali ste tijekom cijelog pregleda pod njihovim budnim okom iz susjedne prostorije putem kamera i mikrofona. Nakon pregleda možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

Dogovorite pregled